RSS

Planurile

27 Iun

Prov. 19: 21. Omul face multe planuri in inima lui, dar hotararea Domnului, aceea se implineste.

Majoritatea dintre noi, cand suntem intrebati ce vom face dupa ce terminam liceul, spunem ceva in genul: „Ah, pai o sa urmez facultatea de …, dupa aceea o sa ma angajez la …, dupa ce-mi adun suficienti bani, o sa-mi cumpar o super-casa, o super-masina si o sa-mi fac o super-familie”. Altii spun ca vor emigra in tari ca Anglia, SUA, Canada etc. Cu cateva schimbari de date, multi dintre noi cam asta spunem.

Iacov4:13-16. Ascultati, acum, voi care ziceti: „Astazi sau maine ne vom duce in cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie si vom castiga!”, si nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel, si apoi piere.Voi, dimpotriva, ar trebui sa ziceti: „Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru.”. Pe cand acum va faliti cu laudarosiile voastre! Orice lauda de felul acesta este rea.


Care sunt cele mai importante cuvinte care lipsesc din ilustratia de mai sus pe care am dat-o? :

„Daca va vrea Domnul…”

Poate in ziua urmatoare se intampla ceva ce-ti da toate planurile peste cap. Poate in ziua urmatoare afli ca nu poti sa ajungi in locul unde vroiai, pentru ca Domnul nu te vrea acolo, pentru ca Domnul are ceva mai bun pentru tine. Trebuie doar sa te incredintezi in mainile Sale, si El te va ghida spre locul unde doreste sa fi. Nimic sa nu ti se para imposibil. Cand Domnul are un plan cu tine, iti va deschide usi nebanuite. Trebuie doar sa crezi in Tatal tau, si sa fi deschis la invitatia Sa.

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe 27 Iunie 2010 în Incurajari, Mustrari, Rugaciunea, Uncategorized

 

Un răspuns la „Planurile

  1. vioricaO

    27 Iunie 2010 at 18:45

    Planurile omului sunt de fapt propuneri; omul isi propune sa faca un anumit lucru pe care il crede bun, dar Dumnezeu este Cel care dispune de infaptuirea acelui plan…dupa sfanta Voia Sa! Asa ca e foarte adevarat sa zicem, daca va fi cu Voia Domnului vom face cutare sau cutare lucru…daca va ingadui Dumnezeu….

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: