RSS

Talentele tale

30 Iun

1 Petru 4:

10. Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul pe care l-a primit.

11. Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu. Daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea pe care i-o da Dumnezeu: pentru ca in toate lucrurile sa fie slavit Dumnezeu prin Isus Hristos, a caruia este slava si puterea in vecii vecilor! Amin.

Domnul ne vorbeste in aceste doua versete despre talentele noastre pe care fiecare dintre noi le-am primit de la Domnul cu scopul de a le utiliza spre folosul celorlati, pentru ca Dumnezeu sa fie slavit prin Isus Hristos.

Canti frumos? Intra in corul bisericii din care faci parte.

Esti creativ? Compune poezii si cantece crestine.

Ai talent de scriitor? Scrie carti cu tematica sau subiecte crestine.

Esti bun orator? Vorbeste despre Dumnezeu.

Dar sunt si alte forme de slujire: spre exemplu, daca iti place ca oamenii sa-ti povesteasca problemele lor, si iti ceara ajutorul, tu ofera-le sfaturi si solutii in centrul carora guverneaza Dumnezeu.

Esti intr-un mediu plin de copii? Spune-le despre Domnul Isus. etc

Nu te regasesti aici?

Nu-i nimic, oricum nu am mentionat toate talentele si formele de slujire din lume, mai sunt multe altele, trebuie doar sa le gasesti pe-ale tale (Domnul te va ajuta si in aceasta). Insa atunci cand ti-ai cautat si descoperit darurile, trebuie neaparat sa le valorifici, indiferent care este, sau cum este (mic sau mare), trebuie sa le valorifici.

Iti amintesti pilda talantilor (Mat.25) ? „Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi, si altuia unul: fiecaruia dupa puterea lui…”(v.15). De indata, cei cu 5 si 2 talanti si-au valorificat comorile, dar cel cu un talant ce a facut? „Cel ce nu primise decat un talant s-a dus de a facut o groapa in pamant si a ascuns acolo banii stapanului sau.”(v.18) Asta fac cei care nu vor sa isi valorifice darul: il ingroapa. Stiu de el, stiu ca exista, dar aleg sa nu-l valorifice. Ce i-a spus stapanul celui cu talantul ingropat?: „Rob viclean si lenes! Ai stiut ca secer de unde n-am semanat si ca strang de unde n-am vanturat; prin urmare se cadea ca tu sa-mi fi dat banii la zarafi si, la venirea mea, eu mi-as fi luat inapoi cu dobanda ce este al meu! (v26-27) Este foarte clar ca robul trebuia sa isi valorifice talantul, de aceea l-a si primit, ca sa-l valorifice ! Dar nu, el a fost lenes .

Care a fost sfarsitul celui care si-a ingropat talantul? :

(v.30.) „Iar pe robul acela netrebnic, aruncati-l in intunericul de afara: acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor.”

Iti doresti un astfel de final?

Fiecare dintre noi are cel putin un talent sau poate lucra pentru slava lui Dumnezeu prin alte forme de slujire, trebuie doar sa le  descoperi care sunt. Domnul iti va deschide usi pentru a-ti putea dezvolta talentul/slujirea. Nu te teme daca te vei impotmoli in lucrarea ta, oricum nu faci nimic de la tine, Domnul iti va da putere si indemanare in ceea ce vei face. Insa nu uita, slujirea ta trebuie facuta pentru slava lui Dumnezeu! : „sa faceti totul pentru slava lui Dumnezeu.(1 Corint.10:31)

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe 30 Iunie 2010 în Credinciosie, Talentele, Uncategorized

 

Un răspuns la „Talentele tale

  1. vioricaO

    30 Iunie 2010 at 19:46

    E bine de luat in seama: iti descoperi talantul (talentul), te organizezi ( vezi unde si cum poti sa-l folosesti) si actionezi (lucrezi)!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: