RSS

Pacea

02 Iul

Romani 12:18: „Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii.”

Pacea este una dintre roadele Duhului Sfant, asadar sa urmarim s-o avem. In tot ceea ce faci si spui, urmareste sa pastrezi pacea intre tine si ceilalti oameni. Daca ai un conflict cu ceilalti din jurul tau, urmareste sa faci pace cat mai repede posibil, pentru ca noi suntem copiii Domnului pacii. Daca cealalta persoana nu vrea pace cu tine, este pacatul lui, dar tu fa-ti partea si cauta sa te impaci.

Daca cineva te-a invinovatit pe nedrept si, poate, ti-a facut un rau mare, dar vine la tine si-ti cere sa-l ierti, fi un copil al pacii si iarta fara sa mai porti pica deloc dupa aceea. Insa chiar daca nu ti se cere iertare, iarta pentru a nu mai avea amaraciune in inima, si pentru a ti se ierta si tie pacatele („si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri…” Mat.6:12)

De asemenea, nu fi certaret. Daca este un lucru neinsemnat, lasa de la tine si treci peste. Daca este ceva important, discuta calm cu cealalta persoana, si nu folosi vorbe necuviincioase sau jignitoare de niciun fel, caci discutia va degenera. Cauta sa clarifici lucrul pentru care s-a pornit discutia, in discutie sa nu-l injosesti sau sa-l insulti pe celalalt, caci in discutia cea din urma cauti cearta si deci nu mai esti un copil al pacii. Depinde si de tine directia pe care o ia discutia. Fa partea care depinde de tine.

Noi suntem copiii Domnului, care este Domnul pacii. Asadar, daca este posibil,  intrucat ține de tine, traieste in pace cu toti oamenii.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 2 Iulie 2010 în Pacea, Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: