RSS

Rugaciunea si citirea Bibliei

10 Iul

„Rugati-va neincetat.”   (1 Tes. 5:17)

„Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”    (2 Timotei 3:16-17)

Roaga-te si citeste Cuvantul! E foarte important. Prin rugaciune Ii vorbesti lui Dumnezeu, prin Cuvant iti vorbeste cel mai bine Dumnezeu tie. Desigur, Dumnezeu iti mai poate vorbi prin alti oameni, prin evenimente semnificative in viata ta sau chiar prin vise. Dar prin Biblie, Dumnezeu iti descopera cel mai bine care este voia Sa cu privire la viata ta de copil al Sau.

Rugaciunea si citirea Cuvantului sunt atacate puternic si minimalizate de catre Diavol. Sunt cateva motive :

1) Fara rugaciune esti rupt de Dumnezeu. Rugaciunea e calea ta de comunicare cu Dumnezeu. Daca o intrerupi, nu poti vorbi cu Dumnezeu. Cum am spus mai sus, Dumnezeu poate vorbi cu tine prin diverse moduri, dar tu fara rugaciune, nu poti vorbi cu Dumnezeu. Printre altele, in rugaciune aduci imbunatatiri in viata ta de credinta pentru ca-I ceri lui Dumnezeu sa-ti repare defectele si slabiciunile (Nu uita sa multumesti! „…in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri.” (Filip. 4:6) Daca nu-I ceri lui Dumnezeu imbunatatirea ta, Dumnezeu n-o va face pentru ca tu nu te ostenesti sa-I spui Domnului dorinta ta, si daca nu te ostenesti sa faci cu credinta cererea asta, inseamna ca nu-ti doresti prea mult, iar Dumnezeu nu intervine daca tu nu vrei. Daca Dumnezeu nu intervine in repararea defectelor si slabiciunilor tale, intervine Diavolul ca doar nu e prost sa rateze o asa ocazie. Te va murdari cu pacate bazate tocmai pe defectele si slabiciunile tale (ex. lipsa indelungii rabdari, blandetii, pacii etc). Si nu cred ca-ti doresti asta.

2) In legatura cu citirea Bibliei, daca nu citesti Cuvantul, nu stii ce vrea Domnul de la tine in calitate de copil al Sau. Daca nu stii, nu te vei comporta dupa standardul lui Dumnezeu. Iar Diavolul exact asta vrea.

3) Fara rugaciune si citirea Bibliei esti vulnerabil in fata Diavolului. Fiind vulnerabil, cedezi la ispite. Permitandu-ti sa fi vulnerabil, chiar incalci o porunca a lui Dumnezeu care spune „…sa nu dati prilej Diavolului.” (Efeseni 4:27). Fara rugaciune si citirea Bibliei, ai dat prilej Diavolului pentru ca ti-ai permis sa lasi garda jos !

4) Biblia te invata cum sa te lupti impotriva Diavolului. Un exemplu ar fi Efeseni 6:11-17:

11. Imbracati-va cu toata armura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului.

12. Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.

13. De aceea, luati toata armura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul.

14. Stati gata, dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii,

15. avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii.

16. Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau.

17. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu.

Asadar, acesta e un alt motiv pentru care Diavolul uraste rugaciunea si citirea Cuvantului: Biblia te invata cum sa lupti impotriva lui.

Asadar, rugaciunea si citirea Cuvantului e foarte importanta! Nu minimaliza importanta acestora, tocmai am scris cele mai importante motive pentru care sa NU faci asta.

Fa-ti un obicei in a petrece timp zilnic cu Dumnezeu in rugaciune si citirea Cuvantului.

Fii binecuvantat!

Anunțuri
 
2 comentarii

Scris de pe 10 Iulie 2010 în Biblia, Rugaciunea, Uncategorized

 

2 răspunsuri la „Rugaciunea si citirea Bibliei

 1. alin

  10 Iulie 2010 at 20:32

  foarte frumos scris, Domnul sa te binecuvinteze!

   
  • H.

   10 Iulie 2010 at 21:09

   Multumesc, Alin.
   Domnul sa te binecuvinteze ! 🙂

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: