RSS

Cuvintele nefolositoare

29 Iul

Matei 12:36: „Va spun ca, in Ziua Judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit.”


Aminteste-ti cate insulte ai adresat astazi, cate ironii rautacioase ai folosit si cate cuvinte batjocoritoare ai aruncat. Vei spune, probabil: ” Am fost foarte nervos, pur si simplu nu m-am mai putut abtine, trebuia sa-i spun cateva!”. Dar Dumnezeu iti spune : „Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. ” (1Corint. 10:13)

Te puteai abtine, daca vroiai, dar n-ai vrut. Duhul Sfant care locuieste in tine te atentioneaza sa-ti opresti cuvintele pe limba, sa nu deschizi gura, sa pleci decat sa pacatuiesti. Dar tu nu, nu si nu. Vrei neaparat sa-i spui cateva. Si ii spui. Pe moment te simti „racorit” si e normal. Cum spunea cineva, pacatul e dulce. Pe moment. Apoi vine remuscarea si mustrarea Duhului Sfant, si iti pare rau. Dar cuvintele nu le poti retrage cu una, cu doua. Si nu doar atat, vei da socoteala pentru ele lui Dumnezeu in Ziua Judecatii. Si ce vei spune atunci? „Nu m-am putut abtine” ? Ai avut promisiunea din 1Corint. 10:13, in legatura cu ispita. Scuza ta cade.

Cand esti ispitit sa arunci insulte, cuvinte de batjocura, ironii rautacioase, (deci cuvinte nefolositoare) fa o rugaciune Domnului cu multumiri (Filip.4:6), acolo pe moment, rapid. Roaga-L sa-ti dea putere sa treci peste ispita. Nu esti singur, Dumnezeu te ajuta, dar pana la urma, alegerea e a ta, daca te lasi sau nu biruit de ispita.

Lasa-l in pace pe omul caruia vrei sa-i arunci cuvinte nefolositoare, mai bine pleaca decat sa pacatuiesti. Poate omul acela si cei care te asculta stiu ca esti om intors la Dumnezeu. Si ce vor spune daca te aud vorbind astfel? Trebuie sa vada cei din jur o schimbare reala si definitiva in comportamentul si gandirea noastra, pentru ca asta e cea mai buna marturie a noastra. Cand vrei sa-i vorbesti cuiva despre Dumnezeu, omul acela se uita intai la tine sa vada dovada acelei schimbari pe care spui tu ca a facut-o Dumnezeu. Si daca dovada aceea nu exista la tine, de unde convingere?

Tu esti om intors la Dumnezeu, tu ai o viata si o gandire noua, deci comporta-te ca atare.

Domnul Dumnezeu sa ne ajute si in aceasta problema pe toti. Amin !

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 29 Iulie 2010 în Biblia, Mustrari

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: