RSS

Nu va potriviti chipului veacului acestuia

02 Aug

Romani 12:2. Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita.

Inceputul acestui verset in NTR este asa: „Nu va conformati acestui veac…”

Observ cu tristete cum in biserici si intre frati patrund tot mai mult tentaculele diavolului cu lucruri aparent neinsemnate: barfa,  cearta de vorbe, partinirea si altele asemenea. Lipsa respectului dintre frati, fata de Dumnezeu si fata de Casa Sa e tot mai raspandit. Si nu numai in biserici, ci si in viata de zi cu zi. Lasam sa intre spiritul babilonian in casele, cuvintele, garderobele noastre si putin cate putin, in inimile noastre cu lucrurile scrise mai sus: barfa, cearta de vorbe, partinirea si altele asemenea.

1 Ioan 2:15. Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.

16. Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume.

17. Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac.

Spunea cineva ca diavolul nu vine la noi cu uciderea si curvia, ca lucrurile astea nu functioneaza la noi, crestinii. Diavolul vine la noi cu lucruri marunte, dar cu lucruri care devin din ce in ce mai mari si mai evidente, la fel ca si bulgarele de zapada. Si daca nu le oprim, pacatele acestea vor fi atat de frecvente si evidente, incat ni se va parea intr-un final ca fiind normale.

Noi nu doar ca traim in Babilonul acestei lumi, dar in ultimul timp ne lasam absorbiti de Babilon. De ce? Chiar nu vedem pacatul in spatele ofertelor tentante ale lumii acesteia? Eu cred ca-l vedem, dar ori am devenit insensibili (pentru ca nu ne pasa) la voia Tatalui nostru si orice lucru ni se pare bun, ori ne temem. Ne temem de parerea celorlati din lume. Ca ceilalti ne vor crede niste salbatici. Vor crede ca daca nu copiez la examene sau daca nu ma imbrac provocator, sunt un fanatic in credinta mea. Ne e teama mai mult de parerea celor din jur decat de parerea Tatalui nostru Ceresc care si-a dat singurul Fiu sa moara in locul nostru. Nu ne mai recunoastem identitatea in Domnul Hristos Isus. Si incet-incet, ne lasam absorbiti de Babilon.

Daca nu-ti traiesti viata dupa standardul lui Dumnezeu, ci dupa standardul lumii, iti vei pierde sufletul.


1Pet.1:15-16. „Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra. Caci este scris: „Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant”.”

Va rog sa reflectati si la urmatorul text:

Efeseni 4:17. Iata, dar, ce va spun si marturisesc eu in Domnul: sa nu mai traiti cum traiesc paganii in desertaciunea gandurilor lor,

18. avand mintea intunecata, fiind straini de viata lui Dumnezeu, din pricina nestiintei in care se afla in urma impietririi inimii lor.

19. Ei si-au pierdut orice pic de simtire, s-au dedat la desfranare si savarsesc cu lacomie orice fel de necuratie.

20. Dar voi n-ati invatat asa pe Hristos;

21. daca, cel putin, L-ati ascultat si daca, potrivit adevarului care este in Isus, ati fost invatati

22. cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare;

23. si sa va innoiti in duhul mintii voastre,

24. si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 2 August 2010 în Biblia, Incurajari, Mustrari, Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: