RSS

Raspunsurile la rugaciune

06 Oct

Staruiti in rugaciune, vegheati in ea cu multumiri. (Col.4:2)

Un pastor spunea ca atunci cand te rogi pentru un lucru, Dumnezeu are 4 posibile raspunsuri pentru tine: „Da”, „Nu”, „Nu inca”, „Da, dar nu asa cum vrei tu”.

Cand Domnul iti spune „Da” la rugaciune, e evident.

Domnul spune „Da, dar nu asa cum vrei tu” atunci cand, de exemplu, tu te rogi pentru o vila cu piscina si gradina, iar Domnul iti da o casuta cu gradina. Cam asta inseamna „Da, dar nu asa cum vrei tu” („Da, iti dau o casa, dar nu pe care o vrei tu, ci pe cea pe care o consider cea mai potrivita pentru tine”).
Nu te supara daca n-ai primit exact ceea ce vroiai. Domnul stie ce e cel mai bine pentru tine.

Este ceva ce-ti doresti si pentru care te rogi de mult timp si Dumnezeu inca nu ti-a raspuns asa cum doreai? Daca este, inseamna ca Dumnezeu iti spune ori „nu”, ori „nu inca”. Cum iti dai seama daca e „nu” sau „nu inca”? Ca sa faci diferenta, trebuie sa perseverezi in rugaciune, sa-ti deschizi bine urechile la vocea Domnului si sa astepti.

Raspunsul este „nu” in cazul in care ai simtit ca Dumnezeu ti-a vorbit in diverse imprejurari (versete, predici, alte persoane, o carte etc) si te-a facut sa intelegi ca nu este de acord cu lucrul cerut de tine, si astfel, sa nu-ti mai pierzi timpul rugandu-te pentru lucrul respectiv pentru ca Domnul considera ca nu este potrivit pentru tine si nu-l vei primi.
Nu fi manios! Domnul are un plan mai bun!

Raspunsul este „nu inca” in cazul in care Domnul te lasa sa perseverezi in rugaciunea pentru lucrul respectiv sau cand, iarasi, iti vorbeste in alte imprejurari.
Chiar daca nu s-a intamplat ceea ce doreai intr-un timp foarte scurt, nu te descuraja. „Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui.” (Ecl.3:1)

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 6 Octombrie 2010 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: