RSS

Vegheaza!

05 Noi

1 Petru 5:8 Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita.

VEGHEÁ, veghez, vb. I. 1. Intranz. A sta treaz noaptea, a nu dormi în timpul nopții. 2. Tranz. A îngriji un bolnav (stând noaptea la căpătâiul lui). 3. Tranz. A păzi, a sta de strajă. ♦ A supraveghea o activitate; a fi atent la ceva.

Cum veghezi? Prin rugaciune si citirea Scripturii.
Daca ti-ai permis sa treaca 2-3 zile sau chiar mai mult fara sa te rogi sau sa citesti Biblia, esti in mare pericol. Si nu, nu e deloc exagerat.
Rugaciunea si citirea Bibliei, pe langa faptul ca te ajuta in cresterea spirituala, sunt cele mai importante arme impotriva diavolului. Permitandu-ti sa suspendezi rugaciunea si citirea Bibliei pentru cateva zile, esti in pericol de alunecare. Diavolul se foloseste de orice ocazie pentru a te ataca. Iar sansele lui de reusita sunt mult mai mari in zilele de neveghere.
Fara rugaciune si citirea Bibliei esti vulnerabil in fata Diavolului. Fiind vulnerabil, cedezi la ispite. Permitandu-ti sa fi vulnerabil, chiar incalci o porunca a lui Dumnezeu care spune “…sa nu dati prilej Diavolului.” (Efeseni 4:27). Fara rugaciune si citirea Bibliei, ai dat prilej Diavolului pentru ca ti-ai permis sa lasi garda jos, nu ai vegheat!
In zilele de neveghere, poti fi biruit de ispite in privinta carora nu-ti faceai nicio problema in zilele de veghere, pentru ca erai sigur ca le vei tine piept.
Daca esti in perioada dinainte sau dupa botez, sub nicio forma sa nu neglijezi rugaciunea si citirea Cuvantului! Sub niciun motiv! In aceasta perioada esti atacat intens de catre Diavol, tocmai din cauza legamantului pe care urmezi sa-l iei sau pe care l-ai luat de curand. Pe langa ispitele „zilnice”, e un „bonus” care incearca sa te clatine in hotararea pe care o vei lua, sau pe care ai luat-o. Insa nu te nelinisti, Domnul e cu tine si nu te va lasa prada Celui Rau, dar si tu trebuie sa-ti faci partea, si sa veghezi asupra ta!

Daca minimalizezi importanta rugaciunii si citirii Bibliei, o faci spre nenorocirea ta. Nu da prilej diavolului, ci vegheaza!

„…cine nu vegheaza asupra caii sale, va muri.” – (Prov.19:16)

Calea oamenilor fara prihana este sa se fereasca de rau; acela isi pazeste sufletul, care vegheaza asupra caii sale. – (Prov.16:17)

Anunțuri
 
3 comentarii

Scris de pe 5 Noiembrie 2010 în Biblia, Credinciosie, Incurajari, Mustrari, Rugaciunea

 

3 răspunsuri la „Vegheaza!

 1. Liahim

  5 Noiembrie 2010 at 22:35

  Domnul sa ne intareasca si sa veghem mereu prin Duhlul Sau Cel Sfant. 🙂 God Bless You!

   
  • H.

   5 Noiembrie 2010 at 22:37

   Amin! Domnul sa te binecuvinteze si sa-ti dea intelepciune in continuare!

    
 2. mirel mocan

  18 Aprilie 2013 at 21:03

  D-zeu să aibă milă de toţi şi să ne păzească pe toţi!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: