RSS

Te descurci singur?

16 Noi

1 Corinteni 10:12 „Astfel, dar, cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada.”


Chiar daca tu crezi ca din punct de vedere spiritual nimic nu te poate dobori, chiar daca crezi ca esti foarte bine ancorat in credinta ta, si nimic nu te-ar afecta intr-atat incat sa te faca sa ai indoieli, chiar daca crezi ca Diavolul te considera un caz pierdut si ca nu te mai poate influenta, si crezi ca te va lasa in pace cu indoielile „ca la tine nu merg”, chiar daca crezi aceste lucruri, Dumnezeu iti va arata ca separat de El si de ajutorul Sau, tu esti vulnerabil la … absolut TOT! La pacate, la indoieli, la ganduri periculoase, la tot! Domnul te tine in Mana Sa, dar daca tu crezi ca poti tine piept Diavolului de unul singur, te inseli amarnic.
Odata ce L-ai dat la o parte pe Dumnezeu si te-ai bazat pe „taria ta de caracter”, Dumnezeu Se lasa dat la o parte si te lasa sa vezi cum e sa fi de unul singur. Vei fi extrem de vulnerabil la absolut tot! Ispitele te vor lua cu asalt, indoielile te vor napadi, totul se va abate asupra ta si vei vedea cat de „bine” vei tine singur piept Diavolului. Asta pentru ca ai vrut sa fi independent de Dumnezeu. Poate ca tu nu asta consideri, dar asa este atunci cand vrei sa te bazezi pe tine, pe credinta ta de ani de zile, pe cunostiintele si experientele tale cu Dumnezeu, dar nu vrei ca Domnul sa fie foarte implicat, sau vrei doar din cand in cand, atunci cand consideri tu ca ai nevoie. Dar, odata ajuns pe campul de lupta spirituala singur, vei vedea ca iti este imposibil sa iesi invingator de unul singur! Poti sa aduci pe campul de lupta ani de credinta, „taria de caracter”, experientele cu Dumnezeu, cunostiintele biblice etc, daca acestea sunt separate de Dumnezeu, nu-ti folosesc la nimic.
Daca L-ai dat la o parte pe DUmnezeu in lupta impotriva Celui Rau si te-ai bazat mai mult pe tine, spunandu-I lui Dumnezeu „Mersi, Doamne, da’ ma descurc!”, vei vedea ca fara Dumnezeu esti o prada sigura in fata dusmanului. Daca-ti spui ca nu poti cadea de la credinta, ca doar esti crestin de ani de zile, sa stii ca lupta pentru sufletul tau se va pana la ultima ta suflare din viata pamanteasca.
Nevegherea si mandria gauresc zidul de protectie, iar dusmanul profita. Vegheaza asupra ta si asupra caii tale! Fi atent sa-L ai pe Dumnezeu langa tine intotdeauna! Niciodata, sub niciun motiv, oricat de usoara ar parea lupta, niciodata sa nu-L dai la o parte pe Dumnezeu! Iar acest „dat la o parte” poate fi ori prin ignorare a Domnului in lupta, ori spunerea fatisa a Domnului ca „te descurci singur”.
Fi foarte atent! La clipele de dare la o parte a lui Dumnezeu, esti in pericol maxim de cadere spirituala! Tot atunci iti poti impietri inima in asa fel incat sa nu mai revi niciodata la Domnul.
Abandoneaza-ti mandria, orgoliul, independenta („ma descurc singur”) si intelege ca fara Dumnezeu, nu poti face nimic. Tot ce esti, esti datorita lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu ne-ar lasa sa fim singuri pe campul de batalie spirituala, ar fi vai de capul nostru. Dar Harul Sau nespus de mare ne tine si ne intareste in toate lucrurile, astfel incat sa ne sfintim in continuare si sa putem, IMPREUNA cu Dumnezeu, tine piept Diavolului. Slava Domnului in vecii vecilor! Amin!

Matei 26:41 „Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita…”

Anunțuri
 

Un răspuns la „Te descurci singur?

  1. L1ahim

    17 Noiembrie 2010 at 13:01

    AMIN!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: