RSS

Ajuta

05 Dec

„…vai de cine este singur si cade fara sa aiba pe altul care sa-l ridice.” (Eclesiastul 4:10)


De ce uneori suntem atat de nepasatori la suferinta celor din jur? Il vedem pe cel de langa noi ca sufera dintr-un motiv sau altul sau sunt framantari care-l macina, nu e nimeni in jurul lui care sa-l ajute, si totusi noi ne uitam la el si spunem: „Asta este, imi pare rau de el, dar am si eu problemele mele”. Sau daca totusi vrem sa-l ajutam, ne multumim si credem ca se rezolva problema celuilalt cu un sfat superficial sau o replica de genul „Las’ ca trece”. Nu, daca nu-l ajuta nimeni, problema nu se rezolva de una singura. Vei zice: „Are familie, are prieteni, e pastorul de la biserica, este multa lume care-l poate ajuta, eu nu ma bag”. Cum ar fi daca toata lumea ar gandi la fel? De unde stii ca familia il intelege? Daca nu vrea sa vorbeasca cu prietenii despre asta (sa nu fie judecat, sa nu-i dezamageasca etc) ? Daca se simte inconfortabil sa vorbeasca despre problema sa cu pastorul? Pot fi multe motive, n-ai de unde sa stii. Dar daca vezi ca aproapele tau sufera langa tine si se simte pe marginea prapastiei, tu cum reactionezi? Sau, mai bine zis, reactionezi in vreun fel? Daca vei fi si tu intr-o zi intr-o situatie asemanatoare, ai vrea ca ceilalti sa stea deoparte si sa nu incerce sa-si ofere ajutorul?
Uneori putem fi incercati de probleme si framantari din care te gandesti ca poate nu mai iesi intreg (fizic sau emotional sau chiar spiritual), si ai nevoie de cuvinte incurajatoare si care sa-ti fie de un real folos. De aceea e important sa fie cineva langa tine si prin care Dumnezeu sa te intareasca. Asa cum tu ai nevoie uneori, asa au si altii nevoie. Aminteste-ti care este cea de-a doua mare porunca: „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.” (Matei 22:39)
De aceea, fi alaturi de cei din jurul tau. Indiferent daca-i cunosti bine sau nu, ofera-ti ajutorul. Daca nu vor sa-i ajuti, macar ai incercat, dar fata de ceilalti nu sta nepasator si da-ti interesul. Daca esti tu persoana prin care Dumnezeu vrea sa lucreze? Fi deschis la cei din jur si ajuta-i, chiar daca nu ti se par foarte grav, n-ai de unde sa stii ce-i in inima omului si cat de mare e prapastia pe a carei margine sta.

„Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.” (Matei 22:39)

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe 5 Decembrie 2010 în Uncategorized

 

Un răspuns la „Ajuta

  1. L1ahim

    6 Decembrie 2010 at 14:23

    Domnul sa ne intareasca si sa ne deschida ochii, sa nu stam nepasatori. Amin!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: