RSS

Marturiseste-L pe Hristos!

25 Dec

1 Corinteni 2

3. Eu insumi, cand am venit in mijlocul vostru, am fost slab, fricos si plin de cutremur.
4. Si invatatura si propovaduirea mea nu stateau in vorbirile induplecatoare ale intelepciunii, ci intr-o dovada data de Duhul si de putere,
5. pentru ca credinta voastra sa fie intemeiata nu pe intelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu.

Oamenii trebuie sa afle Vestea Buna. Nu putem sa stam nepasatori si sa ne uitam la ei cum merg in Iad. Trebuie sa le vorbim oamenilor despre Isus Hristos.

Probabil esti un om timid, sau te exprimi greu cand vorbesti, nu-ti gasesti cuvintele sau te balbai, etc. Nu conteaza.
Nu v-ati intrebat niciodata cum de, la evanghelizarile pe stadioane, mii de oameni se intorc la Dumnezeu in urma unui mesaj simplu de propovaduire a lui Hristos si nu in urma unor mesaje pretentioase? Nu sunt mesaje cu „vorbiri induplecatoare ale intelepciunii”, ci sunt mesaje simple pline de puterea Duhului Sfant. Nimic complicat, nimic pretentios, totul este simplu dar plin de profunzime, iar asta pentru ca Duhul Sfant e prezent si lucreaza. „Succesul” unei predici/evanghelizari/cuvant este Duhul Sfant, nu vorbirile pretentioase si pline de neologisme. Daca Duhul Sfant nu e prezent, n-ai decat sa vorbesti ore in sir, e degeaba. Dar daca vorbesti 10 minute, iar Duhul e acolo, El lucreaza, si mii de oameni se pot intoarce.

Nu te lasa intimidat de anumite piedici ce pot aparea, Domnul e mai presus de ele, si El te va intari. Exemple: Pavel si Moise. Pavel s-a considerat „slab, fricos si plin de cutremur”, iar Moise era balbait. Dar Dumnezeu a facut lucrari extraordinare prin ei.
S-ar putea sa nu vezi o schimbare in omul respectiv imediat, dar nu-ti pierde speranta, roaga-te ca Domnul sa lucreze in continuare. Poate afli peste ani de zile ca omul s-a intors datorita faptului ca te-ai pus la dispozitia lui Dumnezeu ca sa-i vorbeasca in momentul respectiv.

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe 25 Decembrie 2010 în Uncategorized

 

Un răspuns la „Marturiseste-L pe Hristos!

  1. Liahim

    16 Ianuarie 2011 at 17:17

    Domnul Dumnezeu sa te binecuviteze! Sa ne dea Duhul Lui si sa avem putere prin El pentru ca sa putem lucra prin Domnul si pentru Domnul Isus Hristos! Amin! 🙂

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: