RSS

Bunatatea Domnului (1)

29 Ian

O, de ar lauda oamenii pe Domnul pentru bunatatea Lui si pentru minunile Lui fata de fiii oamenilor! (Ps.107:31)

Domnul e bun cu noi pentru ceea ce este El, nu pentru ca noi am merita.
Adica, chiar daca ti se pare ca esti un om desavarsit in sfintenie, chiar daca ti se pare ca gresesti putin, chiar daca faci milostenie sau alte lucruri care crezi ca te-ar „califica” pentru bunatatea Domnului, de fapt Dumnezeu e bun cu tine nu pentru ca ai merita, ci pentru ca natura Sa e asa.
Faptul ca noi ne straduim sa fim fara pata inaintea Sa, e un lucru normal, pentru ca noi nu mai ascultam de firea pamanteasca, ci umblam dupa lucrurile Duhului. Dar asta nu inseamna ca asa ne-am castigat dreptul la bunatatea Domnului. Sigur ca noi, fiind copiii Lui si El Tatal nostru, Domnul ne inconjoara cu mai multa bunatate, dar asta pentru ca Domnul vrea, nu ca noi am merita.
Dumnezeu putea foarte bine sa spuna sa respectam Cuvantul Sau si sa nu pretindem binecuvantari pamantesti extraordinare, ci doar sa fim multumiti ca ne-a mantuit. Dar nu, Dumnezeu ne-a mai dat foarte multe promisiuni si mangaieri. Sa luam doar un exemplu:
„Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau, ca sa ai zile multe si sa fii fericit in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.” (Deut.5:16)
Domnul ne-a mai promis zile multe si fericire daca ne cinstim parintii. El putea sa spuna doar sa ne cinstim parintii, fara alte promisiuni. Dar nu, Dumnezeu, in bunatatea Sa fata de noi, doreste sa avem rasplata nu numai in Cer, dar si pe pamant: sa avem zile multe si sa fim fericiti.
Oare meritam noi ? „Pot totul in Hristos care ma intareste.” (Filip.4:13) Hristos ne intareste, altfel noi n-am putea face nimic. Fara jertfa Sa de pe cruce, noi am fi mers direct in Iad. Dar ne-a salvat, si tot ce facem si am putea face vreodata, e prin puterea Sa. Asadar, cum ar putea fi meritul nostru?
Slava Domnului pentru Harul Sau!
Domnul e bun cu noi nu pentru lucrurile pe care le facem, nu pentru ca noi am merita sau pentru ca suntem buni, Domnul e bun pentru ca natura Sa este iubitoare si buna.

Slava Lui! Amin!

Anunțuri
 

3 răspunsuri la „Bunatatea Domnului (1)

 1. Nilatac

  29 Ianuarie 2011 at 21:15

  Amin!

   
 2. Mihail

  18 Mai 2013 at 00:47

  pocaieste-te sora mea,.,.,.,.,si nu mai fi atat de sigura pe ceea ce spui,.Nu mai folosi versete biblice doar sa-ti dai dreptate,.,. Si inca ceva,.,.Ai foarte multe greseli de ortografie in ceea ce ai scris.,.Corecteaza-te.

   
  • H.

   18 Mai 2013 at 11:47

   Daca sustii ceva, adu argumente, nu arunca pur si simplu cuvintele. Unde am gresit d.p.d.v biblic si ortografic?

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: