RSS

Respectă-ți cuvântul dat!

03 oct.

Romani 1:28-32
„… n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoștința lor… Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire…fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească… Și, măcar că știu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuși, ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei ce le fac.”

Un aspect la care mulți nu dăm importanță: acela de a-ți respecta cuvântul dat. Ce înseamnă mai exact asta? Înseamnă să faci lucrul pe care l-ai zis că-l faci. Nu contează dacă e promisiune, „îmi dau cuvântul (de onoare)…” sau un simplu „bine, o să fac asta”. Promisiunea și „onoarea” sunt mai solemne, dar și fraza simplă e la fel de importantă, indiferent dacă o spui sau nu cu gândul de a face lucrul făgăduit (pentru că celălalt se bazează pe tine din momentul ăla) și indiferent daca e vorba de un alt om sau Dumnezeu!
Dacă vei spune: „Ah, lasă, că știu ceilalți că nu se prea pot baza pe mine, oricum nu mă iau în serios, deci pot zice ce vreau, că-i OK.” sau „Mda, am uitat…” (trebuie, ești obligat să reții! E angajamentul tău!) sau „Da, da, știu ce-am zis, dar m-am răzgândit. Sorry.” NU! Dacă ai ajuns într-unul din aceste puncte sau toate trei, ai o foarte mare problemă. Dumnezeu ne-a chemat să fim asemeni Domnului Isus. Tu nu numai că nu-ți respecți cuvântul, dar ți se și pare în regulă. Te simți bine cu păcatul. Pentru că asta e, frate drag. Păcat! Versetul din Romani arată foarte clar că este un păcat călcarea de cuvânt. Cei ce fac aceste lucruri sunt de condamnat. Dar tu, fratele meu, tu ești un copil al lui Dumnezeu, tu nu poți face lucrurile pe care lumea le face. Tu ești o făptură nouă, spălată în sângele lui Hristos, nu îți este îngăduit sa perseverzi intenționat in păcat! Și „eh, din când in când nu-i bai” e perseverare! Nu-ți bate joc de jertfa lui Hristos!

Tu când nu-ți respecți cuvântul, dai dovadă de lipsă de respect și de dragoste față de fratele tău. Domnul Isus ne spune „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!” (Marcu 12:31)
De asemenea: „Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.” (Luca 6:31). Aceasta e esența oricăror porunci biblice.
E același principiu dar cu negare: Ce nu vreți să vă facă vouă oamenii, nu le faceți nici voi.

Nu vrei ca alții să-și calce cuvântul față de tine? Începe cu tine și respectă-ți cuvântul dat altora.
Ai spus cuiva că-l ajuți la cutare lucru? Că mergi în cutare loc? Că vei sluji în biserică la cutare lucrare? Că vei transmite cutare lucru? etc. Atunci, fratele meu, te rog, respectă-ți cuvântul. De asemenea, verifică-ți „agenda” dinainte de a-ți da cuvântul, nu te arunca înainte cu angajamente pe care s-ar putea să nu le onorezi. Mai bine spune „Am să încerc, dar nu te asigur cu nimic.” E extrem de neplăcut și supărător să vezi cum cineva te-a înșelat în așteptări.
De asemenea, fi atent și ce-I spui lui Dumnezeu. Când îți dai cuvântul, împlinește-l. Amintește-ți că vei secera ce ai semănat. Dumnezeu nu se lasă batjocorit.
Dacă îți aduci aminte de cineva căruia i-ai greșit în acest fel, sau lui Dumnezeu, nu întârzia să-ți ceri iertare și să-ți împlinești cuvântul, dacă încă se mai poate!

Fi un prieten bun, un om pe care oamenii se pot baza și un frate iubitor în Hristos și un slujitor credincios al Domnului. Vei fi recompensat cu încredere, respect, prietenie și altele asemenea, împreună cu răsplătiri în viața veșnică!

Reclame
 

Un răspuns la „Respectă-ți cuvântul dat!

  1. Diana

    4 octombrie 2011 at 12:45

    Frumos! Amin!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: