RSS

Suntem „măștile lui Dumnezeu”

21 Ian

1412331813oul68Un lucru pe care îl voi face în mod frecvent va fi să dau citate din cărți creștine ce aduc un plus de înțelepciune celor care le citesc. Un exemplu de astfel de carte este „Biserica între frustrare și împlinire” de Philip Yancey este minunată în încercarea sa de a sublinia importanța slujirii celorlalți. Un paragraf ce mi-a plăcut în mod deosebit este următorul:

 În această lume derutată și derutantă, noi suntem chemați să fim părtași reprezentării lui Dumnezeu, să-I dăm o formă lui Dumnezeu în această lume. Martin Luther ne-a numit „măștile lui Dumnezeu”: pentru că lumea nu poate suporta forța directă a gloriei lui Dumnezeu, a spus el, Dumnezeu folosește ființe umane ca manifestări principale ale Lui Însuși. Când privesc duminica la oamenii care stau în biserică, îmi dau seama de riscul pe care Și l-a asumat Dumnezeu.
 
 Ce crede Dumnezeu despre o biserică ce oferă o imagine atât de distorsionată? Poate că lucrurile stau așa cum sugerează Malcom Muggeridge: „Când s-a uitat la creaturile Sale prin lungile ere ale timpului, Dumnezeu a văzut că dezamăgirile fără sfârșit nu sunt mai grele decât dragostea Sa inepuizabilă”. Noi oamenii Îi producem multă durere lui Dumnezeu, dar Dumnezeu rămâne în continuare plin de pasiune în interacțiunea cu noi. Nu ar trebui să am o parte din acesta atitudine față de biserica din jurul meu?

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 21 Ianuarie 2015 în Uncategorized

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: