RSS

Secerişul

05 Feb

large-oak-tree

Noi de multe ori ne aşteptăm ca lucrurile să se întâmple peste noapte. Dumnezeu însă lucrează în aşa fel încât celor mai durabile şi minunate lucruri le sunt necesare ani, poate sute şi milioane de ani. Faceţi comparaţia între ciupercă şi stejar. Între sticlă şi diamant.

O lucrare mare are nevoie de timp îndelungat.

„A fost nevoie de şapte ani

  • …înainte ca W. Carey să boteze primul convertit în India.
  • …înainte ca Judson să câstige primul ucenic în Burma.
  • …de suferinţă pentru Morrison înainte ca primul chinez să fie câştigat la Cristos.
  • …zice Moffat, că a aşteptat, până ce a văzut primele semne ale lucrării Duhului Sfânt asupra africanilor din Beciuana.
  • …înainte ca Henry Richards a câştigat primul său convertit, în Benza Manteka”.

(A J. Cordon)

Rugăciunea este cheia.

<<„Nu putem avea rezultate mari din rugãciunile noastre mici! Legea rugãciunii este legea secerişului: cine seamãnã puţin în rugãciune, secerã puţin; cine seamãnã mult în rugãciune, secerã mult. Necazul e cã noi încercãm sã culegem din eforturile noastre ce n-am pus în ele.”

„Am dori să vină şi la noi o trezire spirituală cum a avut loc în insulele Hebride!” spunea recent un predicator. Dragul meu, trezirea n-a venit în insulele Hebride doar pentru că au dorit-o.

Porţile cerului s-au deschis şi puterea cea măreaţă a Domnului a cutremurat insulele fiindcă acolo locuitorii ţării „au vestit un post si au chemat o adunare sfântă”; au aşteptat cu lacrimi, cu osteneală, cu insistenţă lângă scaunul de domnie al adevăratului Dumnezeu.

Şi vizitarea aceea miraculoasă a venit fiindcă Cel ce căutase cândva o fecioară în care să zămislească Fiul Său preaiubit a găsit un popor de o puritate virgină, plin de un patos si de o viziune arzătoare.

N-au avut duplicitate de motive în rugăciunile lor. Nici una din rugăciunile lor n-avea cereri colorate cu încercări de salvare a renumelui vreunei denominaţii. Privirea lor era îndreptată numai la slava lui Dumnezeu. N-a fost printre ei nici un grup invidios că celelalte grupuri cresc mai repede; singura lor gelozie a fost pentru Domnul Oştirilor a cărui slavă era batjocorită în praf, a cărui casă avea „zidurile dărâmate şi porţile arse de foc.”>>

(Extras din „Trezirea spirituală”–Leonard Ravenhill)

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 5 Februarie 2015 în Uncategorized

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: